اعتراض به برگ تشخیص مالیات
اگه برات برگ تشخیص کشیدن، ناراحت نباش میتونی اعتراض کنی .
برگ تشخیص اسمش روشه، یعنی شما اظهارنامه ات رو فرستادی، بر اساس اسناد و مدارک و دفاتر خودت، گفتی سود من فلان قدره پس مبلغ مالیات من فلان قدر میشه. حالا سازمان، یکسال فرصت داشته، رسیدگی کرده و میگه ما تشخیص دادیم که مبلغ مالیات شما بالاتر خواهد شد. اسمش برگ تشخیصه پس قطعی نیست مگر اینکه شما بهش اعتراض نکنی .
چقدر زمان داریم که اعتراض کنیم ؟ به محض اینکه برگ تشخیص به روش قانونی یا به روش واقعی بهتون ابلاغ شد، حتما تاریخ ابلاغ رو ببین و ماژیک کاری کن. مثلا اگه توی سامانه ی ابلاغ الکترونیک رفتی و برگ تشخیص از طریق سامانه ی ابلاغ الکترونیک بهت ابلاغ شد، پیرینت بگیر و تاریخ ابلاغ رو ماژیک کاری کن و حواست باشه که سی روز از تاریخ برگ ابلاغ مهلت داری اعتراض کنی.
چطور اعتراض کنم ؟ قدم اول اینکه، شما باید برگ تشخیصت رو بررسی کنی. مثلا شما سود خودتون رو یک میلیون اعلام کردی پس گفتی به تبع اون، مالیات من دویست و پنجاه هزار تومان میشه اما برگ تشخیص اومده و گفته نه، سود شما پنج میلیون بوده پس شما باید بیست و پنج درصد این پنج میلیون رو به حساب من بریزی. شما در قدم اول باید بررسی کنی که ممیز، عدد پنج میلیون تومان رو از کجا آورده و روی چه حسابی تشخیص پنج میلیون تومانی کشیده. باید به ممیزت مراجعه کنی و توی سربرگ شرکت نامه مکتوب بزنی، خطاب به امور مالیاتی و درخواست کنی که به استناد مفاد بخش اخیر ماده ی 237 قانون مالیات های مستقیم، لطفا گزارش رسیدگی که براساس اون، این برگ تشخیص رو کشیدید، در اختیار من قرار بدید. باید گزارش رسیدگی رو بگیری، کامل بخونی و با اسناد و مدارکت تطبیق بدی و حالا میتونی لایحه ای تنظیم کنی و از سود و زیانی که خودت اظهار کردی دفاع کنی .
پس در مرحله ی اول شما بعد از اینکه گزارش رسیدگی رو گرفتی و بررسی کردی، لایحه مینویسی و میتونی به سازمان مراجعه کنی و درخواست کنی که، یکبار دیگه این حساب ما رو لطفا رسیدگی کنید .
چطور اینکارو انجام بدیم؟ من همیشه روالم به این صورته که توی سایت تایپ میکنم اعتراضات سازمان امور مالیاتی یا توی سایت tax.gov.ir وارد میشم و اسکرول میکنم میام پایین و داخل پنل اعتراضات و شکایات، یوزر پسورد میزنم و میرم داخل و از طریق این سامانه، اعتراض خودم رو ظرف مدت سی روز قانونی که مهلت دارم به سازمان امور مالیاتی ابلاغ میکنم و معمولا بلافاصله به صورت فیزیکی و مکتوب هم، لایحه و مستندات پیوست رو، حضوری به سازمان تحویل میدم که اطمینان داشته باشم، هم سیستمی و هم فیزیکی، این لایحه و مستندات رو تحویل داده باشم. البته معمولا حوزه های تهران، دیگه تحویل فیزیکی رو قبول نمیکنن ولی همچنان در شهرستان ها، تحویلی فیزیکی لایحه و مستندات رو از شما قبول میکنن .
در این مرحله با استناد به ماده ی 238 قانون مالیات های مستقیم، شما میتونی درخواست رسیدگی مجدد بدی که به دلایلی که توی لایحه براتون نوشتم، شما برگ تشخیصی که کشیدید درست نیست لطفا مجدد رسیدگی کنید .
چه اتفاقی میوفته ؟ سازمان امور مالیاتی هم از زمانی که شما بهش اعتراض میکنی، سی روز مهلت داره تعیین تکلیف کنه. معمولا یک هماهنگی بین طرفین انجام میشه و یک تایم رسیدگی به شما میدن که توی اون تایم، شما حضوری میری، یکبار دیگه لایحه ات رو میبری، اسناد و مدارک و مستندات رو میبری و با ممیز کل، راجع به برگ تشخیصی که کشیده صحبت میکنی. یا شما با ممیز کل توافق میکنی و توافقت رو پشت برگ تشخیص مینویسی و طرفین امضا میکنن و پرونده مختومه اعلام میشه و رقم توافق شده رو پرداخت میکنی و یا اینکه به توافق نمیرسید، اونوقت پشت برگ تشخیص، طرفین مینویسن که ما به توافق نرسیدیم، پرونده باید به هیئت بدوی بره. در هیئت بدوی باز میتونی از ادعاهای خودت دفاع کنی. اگه نشد توی هیئت تجدید نظر میری و دفاع میکنی و اگه باز هم نشد، این داستان میتونه توی شورای عالی مالیاتی و حتی دیوان عدالت اداری ادامه پیدا کنه اما حواست باشه، زمانی که وارد این پروسه میشی، هر مرحله که بگذره، شما باید، هم هزینه پرداخت کنی و هم زمان داره از بین میره و باید دلایل و مدارک محکمی داشته باشی که آیا اعتراضت به برگ تشخیص، منطقی بوده یا نبوده .
پس لایحه ای که تنظیم میکنی، بسیار بسیار مهم و تعیین کننده اس مشروط براینکه، این لایحه پشتوانه ی اسناد و مدارک قابل قبول مالیاتی باشه. پس از این طریق که ورود کنی، مطمئن باش میتونی به برگ تشخیص اعتراض کنی و توی این مراجعی که اسم بردم، اگه حق با تو باشه و سفت پای کارت وایستی، بالاخره به حقت خواهی رسید.
با سلام
گاها دلایل نیاز به بررسی حضوری ممبران را دارد در صورتیکه مدارک در سیستم یکپارچه باشد مانند عدم تایید اعتبار مالیات بر ارزش افزوده که فروشنده خدمات یا مبلغ کمتر یا اصلا در ماده ۱۶۹ اعلام ننموده و شرکت بر اساس گواهینامه ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده پرداخت داشته که بایستی کفایت موضوعات نماید که متاسفانه سازمان مالیاتی وظایف خود را به دوش مودیان انداخته و ….
29