1403/06/24
0
0

مرخصی استعلاجی و نکات مهم آن

مرخصی استعلاجی

اگه روزی قرار باشه هر حسابداری، به یک مشاور مالی عملیاتی خبره تبدیل بشه، باید خیلی بیشتر جزئیات رو بدونه و همین الان وقتشه.

– روال کار در مرخصی استعلاجی به شکل زیره :

1) ابتلا به بیماری و ناتوانی جسمی و ذهنی : در قدم اول ما بیمار میشیم. بیمار با تعریف خودمون، نه! با تعریفی که قانون تامین اجتماعی از بیماری ارائه داده یعنی هرگونه وضعیت غیرعادی جسمی یا روحی، به همین دلیله که اگه خدایی نکرده به بیماریهای ذهنی مبتلا بشید، در این شرایط هم میتونید از مرخصی استعلاجی استفاده کنید و زمانی که این اتفاق میوفته باید به پزشک مراجعه کنید.

2) مراجعه به پزشک : آیا میشه به پزشک مراجعه نکنیم؟ خیر، به این خاطر که اگه بازه زمانی استعلاجی به پایان برسه، ما دیگه نمی تونیم اثبات کنیم که به دلیل بیماری، در محل کار حضور پیدا نکردیم .

3) انجام آزمایشات مختلف و یا تشخیص مستقیم پزشک : پزشک یا مستقیما خودش مشکل مارو تشخیص میده یا قبلش یکسری معاینات و آزمایشات انجام میده. توی این مرحله تنها کاری که باید انجام بشه، جمع آوری کامل اصل مدارک و مستندات و تشکیل یک پرونده پزشکی کامله، توی این پرونده ی پزشکی باید حتما حواسمون به گواهی استراحت پزشکی باشه که از پزشک معالج دریافت کنیم.

نکته ی مهم: باتوجه به اینکه دیگه چیزی به عنوان دفترچه ی تامین اجتماعی هم وجود نداره، حتما زمانی که به پزشک مراجعه میکنید، کارت ملی خودتون رو ببرید و حتما اصل گواهی استراحت پزشکی رو از طرف مقابل بگیرید و تاکید کنید که هم نسخه و هم گواهی استراحت پزشکی رو توی سامانه ی نسخ الکترونیک تامین اجتماعی ثبت کنه، در غیر این صورت وقتی وارد پروسه ی مرخصی استعلاجی میشی، متوجه میشی دچار چالش شدی برای دریافت اون حقوق مرخصی استعلاجی.

4) اطلاع رسانی به کارفرما به صورت غیر حضوری از طریق ارسال تصویرگواهی استراحت پزشکی: وقتی بیماری مون مشخص شد باید کارفرمارو مطلع کنیم یا خودمون یا اطرافیان و نزدیکان مون باید با کارفرما ارتباط بگیرن و تصویر گواهی پزشکی رو برای کارفرما ارسال کنن و از اون لحظه، بحث مجاز بودن مرخصی استعلاجی، از نگاه کارفرما هم شروع میشه.

5)بستری در منزل / بستری در مراکز خدمات درمانی و گذراندن مراحل درمان : بعد از اطلاع رسانی به کارفرما بابت بیماری، شما یا در منزل یا در مراکز درمانی بستری میشی و از خدمات درمانی استفاده میکنی.

6) اتمام بیماری و بازگشت به محل کار : در نهایت بیماری به اتمام میرسه و باید برگردی سرکار .

7) مراجعه به سایت eservices.tamin.ir : به محض اینکه سرکار برگشتی، یک روز یا دو روز که گذشت، به سایت eservices.tamin.ir مراجعه کن.

8) ارائه درخواست غرامت ایام بیماری و آپلود مدارک : در شرایطی که هم گواهی استراحت پزشکی و هم کلیه اسناد و مدارکی که نشون میده شما بیمار بودی شامل: آزمایشات و …. همشون رو اسکن میگیری، مشروط بر این که حجم اسکنت زیر پانصدکیلو بایت باشه و داخل فلش نگه میداری، بعد که داخل سامانه شدی، درخواست خودت رو برای سازمان تامین اجتماعی ارسال میکنی. که من در این بازه زمانی بیمار بودم و این هم مدارک و مستنداتم و حالا لطفا پرونده من رو بررسی بفرمایید.

نکته ی مهم : مدارکی که برای سازمان تامین اجتماعی ارسال میکنی علاوه بر مدارک و مستندات پزشکی و گواهی استراحت پزشکی باید گواهی کارفرما رو هم ارائه بدی .

گواهی کارفرما چیه؟ گواهی هست از طرف کارفرمایی که شما باهاش قرارداد کاری داری، توی سر برگ خودش خطاب به تامین اجتماعی میزنه که ایشون کارمند ماست به استناد قرارداد فلان، توی این بازه زمانی بیمار بوده، الان سرکار برگشته یا مثلا توی مرخصی استحقاقی هستش و توی بازه زمانی که بیمار بوده هیچگونه حقوق و دستمزدی دریافت نکرده، مهر و امضای کارفرما باید زیر این گواهی خورده باشه، این رو هم اسکن میگیری ، فرمت جی پی ای جی با حجم زیر پانصد کیلو بایت و توی فلشت ذخیره میکنی.

9) بررسی پرونده از سوی تامین اجتماعی و پرداخت غرامت ایام بیماری : داخل سامانه میری و مدارک رو ارسال میکنی و در نهایت در مرحله ی آخر، سازمان تامین اجتماعی پرونده رو بررسی میکنه و حقوق ایام مرخصی استعلاجی یا همون غرامت ایام بیماری رو به حساب بانکی که به سامانه معرفی کردی، واریز میکنه مشروط بر این که شرایط دریافتش رو داشته باشی.

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://mohammadi-finance.ir/?p=11372
اشتراک گذاری:
واتساپتوییتر
محمد یزدان پناه
مطالب بیشتر

نظرات

1 نظر در مورد مرخصی استعلاجی و نکات مهم آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. از بیان شیوا و شیرینتون سپاسگزارم.
    داستان شرایط مرخصی استعلاجی ای که زیر نظر بیمه مسئولیت مدنی کارفرما درنظر گرفته میشه کمی با استعلاجی عادی تفاوت داره. آیا جایی مطرح فرمودید ک به همان قسمت رجوع کنم?

    29

فرم درخواست مشاوره