1403/09/02
0
0

معافیت مالیات حقوق کارکرد کمتر از یکسال

مالیات حقوق

خیلی وقت ها پیش می آید شخصی وارد سازمان می شود ، ولی یک سال مالی کامل فعالیت نمی کند و زود تر از آن از سازمان خارج می‌شود. از طرفی گفته می شود در تعریف مالیات حقوق ، ملاک درآمد سالانه است ؛ یعنی اگر یک فرد در یک کشور مشغول به کار است و درآمد سالانه او مثلا در سال ۹۹ به ۳۶ میلیون برسد ، مشمول مالیات نمی شود ؛ اما مازاد بر آن مشمول مالیات خواهد شد. حال آیا معنی این موضوع این است که اگر یک فرد در یک شرکت ۶ ماه کار کند میزان معافیت حقوقی که می خواهیم به او بدهیم باید ۳۶ میلیون باشد یا به نسبت کم کنیم؟

نگاه سازمان امور مالیاتی و قانون گذار مالیات

از نگاه سازمان امور مالیاتی و نگاه قانون گذار ، مبنای مالیات بر درآمد حقوق درآمد سالانه است . یعنی در سال ۹۹ ، قانون گفته است اگر کسی ۳۶ میلیون تومان درآمد داشته باشد مشمول مالیات نمی شود. اگر مازاد بر ۳۶ میلیون تومان باشد شما باید به عنوان تکلیف خودتان از این فرد مالیات کسر کنید ؛ اما از آنجا که در عمل ، این فرد وارد سازمان می شود و مدتی مثلا یک ماه دو ماه و … کار می کند و از آن کار خارج می‌شود ؛ دو وضعیت برای ما پیش می‌آید.

اختلاف نظر در معافیت مالیات حقوق

۱- عده ای می پذیرند که با توجه به متن ، مبنای قانون سالیانه است و صحبتی از ماه نکرده است ، اگر این فرد ۶ ماه در یک شرکت  کار کرد ، مالیات سالانه حقوق را به او پرداخت کنید.

۲- عده ای دیگر با منطقی دیگر میگویند درست است که قانون گفته سالیانه ، اما شما باید معافیت سالیانه را تقسیم بر ۱۲ کنید. اگر یک فرد ۶ ماه در یک شرکت کار کرد به اندازه ۶ ماه به او معافیت بدهید. اینجاست که اختلاف نظر پیش می‌آید ، من نظر خودم را بیان میکنم.

نظر شخصی من

با ممیزان زیادی صحبت کردم و اختلاف نظر زیادی دیدم ؛ اما منطقی که من در نهایت به عنوان منطق قالب پذیرفتم این بود که درست است متن قانون بر مبنای سالانه است و درست است که درآمد یک سال فرد ملاک است و اگر درآمد سالانه از ۳۶ میلیون رد کرد باید بر اساس متن قانون مشمول مالیات شود اما از آنجایی که گزینه های مختلفی میتواند پیش بیاید که این را پرداخت مالیات را نقض کند ؛ باید به روش دیگری عمل کرد.
فرض کنید یک فرد وارد شرکت می شود و انتهای ماه ششم از شرکت جدا می‌شود ؛ سر جمع درآمد شش ماه را باهم جمع می کنیم ، به ۳۶ میلیون هم نمی رسد و کل معافیت را پرداخت می کنیم. این فرد می تواند مثل همین داستان را در یک شرکت دیگر تکرار کند و معافیت حقوق را پرداخت نکند ؛ پس منطق من (نمی‌گویم قانونی هست و صد درصد درست میگویم) حکم کرد که ممکن است همچنین مورد هایی پیش بیایید. علی رغم این که متن قانون به درآمد سالیانه تاکید کرده است ؛ ولی باید معافیت سالانه را تقسیم بر ۱۲ کنیم و به اندازه این که آن فرد در سازمان ما فعالیت داشت ، معافیت را به همان نسبت به او پرداخت کنیم و ما به تفاوت مالیات را پرداخت کنیم.
البته واقعیت این است که اگر صرفا با این روش جلو برویم ، آخر سال  اگر این فرد در دو شرکت جا به جا شود، ما متوجه می شویم که گاها از آن معافیت که باید استفاده کند استفاده نکرده و مالیات بیشتر از حد معمول هم پرداخت کرده است.
بنظر شما علت چیست؟ در زیر این مقاله نظر بگذارید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://mohammadi-finance.ir/?p=1739
اشتراک گذاری:
واتساپتوییتر
علیرضا محمدی
مطالب بیشتر

نظرات

7 نظر در مورد معافیت مالیات حقوق کارکرد کمتر از یکسال

دیدگاهتان را بنویسید

  1. دیدگاه شما درسته
    فردی که از نیمه دوم ماه یا کمتر از یک سال مشغول به کار هست نباید هر ماه مالیات حقوق براش در نظر گرفت.
    امیدوارم تو سیستم جدید مالیات حقوق که دارایی معرفی کرده مشکلات حل بشه.

    7

  2. سلام استاد
    این مالیاتی که گفتین جدای از مالیات حقوق ماهیانه است؟؟چون ما یکسری در حقوق ماهیانه مالیات از نفر کسر میکنیم، آیا مالیات سالانه جدای از اون است؟؟

    41

  3. از نظر منطق اگر بخوهیم حساب کنیم که منطقی نیست یک کارگر با چندرغاز حقوق مالیات دهد.پس منطقی است تا جایی که میتوانیم.و ممیز گیر نمیدهد از حقوق کارگر مالیات کم نکنیم

    32

  4. سلام
    به نظرم شخصی که شش ماه کار کرده است و بر فرض حقوقش ماهیانه پنج تومن بوده میگیم خوب معافیت ماهیانه سه میلیون تومنه پس شش ماه میشه 18 میلیون تومن
    حالا این شخص 6 ماه حقوق پنج تومنی گرفته که میشه سی تومن
    ما به التفاوت 18 و 30 تومن رو مشمول مالیات میکنیم
    اینجوری میشه محاسبه کرد استاد

    59

  5. سلام استاد ، خدا قوت
    براساس نظر شما مبلغ محاسبه شده اضافه پرداختی داره ، چون در هر شرکت مالیات حقوق هر ماه محاسبه و به حساب دارایی واریز میشه و کار به آخر سال نمیکشه، و همیشه در پایان سال مالیات اسفند کمتر از بقیه ماهها میشه، برای این کارگر هم به همین منوال است

    43

فرم درخواست مشاوره