قانون مالیات مستقیم
قانون ارزش افزوده | فصل اول- تعاریف و کلیات
قانون تامین اجتماعی
قانون کار

ماده 3 قانون تأمین اجتماعی – تعهدات سازمان تامین اجتماعی

ساده‌سازی ماده 3 قانون تأمین اجتماعی:                                         مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

قوانین تامین اجتماعی بر اساس استانداردهای سازمان بین المللی کار نوشته شده (سازمان بین المللی کار یکی از موسسات تخصصی سازمان ملل متحد که امور مربوط به کار و کارگر رو پوشش میده) و همین قوانین یکسری تعهدات برای سازمان تامین اجتماعی ایجاد کرده که باید در مقابل بیمه شده به این تعهدات عمل کنه و بیمه شده رو تحت حمایت خودش قرار بده. حالا این تعهدات شامل چه چیزایی میشه؟

1-استفاده از بیمه درمان

2-حوادث و بیماری ها (بند7 و8 ماده 2تعریف بیماری و حادثه ارائه شده و فصل 5 قانون تامین اجتماعی)

3-بارداری (ماده67 قانون تامین اجتماعی)

4-غرامت دستمزد (تعریف شده در بند 9 ماده۲)

5-از کار افتادگی (تعریف شده در بند13 ماده۲و فصل6 قانون تامین اجتماعی)

6-بازنشستگی(تعریف شده در بند 15 ماده۲ و فصل7 قانون تامین اجتماعی)

7-مرگ (فصل8 قانون تامین اجتماعی)

8-مقرری بیکاری:

از نظر قانون شخص بیمه شده ای که بدون میل و اراده خودش، کارش رو از دست میده، بیکار به حساب میاد. فرد بیکار چون کار نداره در نتیجه درآمدی هم برای امرارمعاش نداره! و یکی از خدمات حمایتی سازمان تأمین اجتماعی به این افراد که حق بیمه خودشون رو طبق قانون پرداخت کردن  و حالا تحت شرایطی بیکار شدن همین مقرری بیکاریه که بهشون پرداخت میکنه. مثلا تو جریان کرونا و محدودیت هایی که ازطرف دولت برای مقابله با کرونا اعمال کردن خیلی از افراد ناخواسته بیکار شدن واین افراد میتونستن از این امکان حمایتی سازمان تامین اجتماعی بهره مند بشن.

البته از نظر قانون تامین اجتماعی فرد زمانی میتونه  از مقرری بیکاری استفاده کنه که یکسری شرایط رو داشته باشه، این شرایط و حتی  نحوه محاسبه مقرری بیکاری طی قانونی با عنوان قوانین بیمه بیکاری مصوب سال 1369، با جزییات اعلام شده که جهت مطالعه بیشتر میتونید به این قانون و مواد مرتبط باهاش مراجعه کنید.

تبصره1) علاوه بر موارد ذکر شده در ماده 3، کمک ازدواج و عائله مندی (تعریف در بند 11و12 ماده2 و فصل 9 قانون تامین اجتماعی) هم طبق این تبصره جزء مواردی هستن که برای حمایت از بیمه شده درنظر گرفتن.

تبصره۲) سازمان تامین اجتماعی چون تضمین میکنه که خدمات بیمه ای به بیمه شده پرداخت کنه، درنتیجه برای خیلی از موارد ذکر شده نیاز به انجام یکسری محاسبات داره.

 سن در این محاسبات نقش کلیدی ایفا میکنه ، مثل تعیین سن بازنشستگی.

بنابراین سازمان تامین اجتماعی تو این تبصره اومده و گفته برای من  ملاک تشخیص سن بیمه شده و افراد تحت تکفلش (ماده58 قانون تامین اجتماعی) سن ثبت شده در شناسنامه اس! همون شناسنامه ای که موقع ثبت نام و در بدو ورود به ما ارائه داده و اگه بنا به دلایلی بعدها تغییری هم در تاریخ های ثبت شده شناسنامه به وجود بیاد  من اون تغییرها رو قبول ندارم.