قانون مالیات مستقیم
قانون ارزش افزوده | فصل اول- تعاریف و کلیات
قانون تامین اجتماعی
قانون کار

ماده 4 قانون کار – تعریف کارگاه

ساده‌سازی ماده 4 قانون کار :                                                            مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

این ماده به ما یاد میده که تو قانون کار منظور از کارگاه چیه.

معمولا تا اسم کارگاه رو میشنویم  چیزی که  به ذهنمون میاد یه سوله یه جای صنعتیه، که کارگر(تعریف کارگر در ماده2 ارائه شده) توش به تولید قطعات صنعتی مشغوله!

اما از دید قانون صرفا به این نوع محل ها کارگاه نمیگن! بلکه هر محلی که کارگر در اون ، مشغول انجام کاری برای کارفرما یا صاحبکار باشه (تعریف کارفرما درماده3 ارائه شده) ،کارگاه به حساب میاد.

پس با توجه به این تعریف یه مغازه یا فروشگاه، یه شرکت تولیدی،بازرگانی،خدماتی یا مطب یک پزشک ویا  مراکز آموزشی و… هرکدوم به نوعی کارگاه محسوب میشن.

جالبه بدونید برای حمایت از کارگران، تعریف کارگاه از نظر قانون کار بسیار گسترده تر از اینه که ما فقط محل های انجام کار روکارگاه در نظر بگیریم! درواقع اکثر محل هایی که ممکنه به اقتضای کار، در اختیار کارگر باشه جز کارگاه محسوب میشه. مثلا نمازخانه، نهارخوری، شیرخوارگاه، مهد کودک، درمانگاه، حمام، آموزشگاه، قرائت خانه، ورزشگاه و… هم جزئی از کارگاه هستن.

به فرض مثال اگه کارگری تو نهارخوری یه کارگاه پاش لیز بخوره بیفته دست و پاش بشکنه  این سر خوردن طبق تعریفی که از کارگاه داشتیم و همینطور تعریفی که از حادثه توی قانون تامین اجتماعی وجود داره میشه حادثه ناشی از کار، که پروسه مخصوص به خودش رو داره وآگاهی از این مورد برای احقاق حق کارگر و حتی کارفرما بسیار مهم و حیاتیه.